גמלה ישירה

גמלת סיעוד בכסף
 
 מי שמעסיק עו”ז בסיעוד יכול לקבל  את קצבת הסיעוד מביטוח לאומי במלואה ישירות לחשבון הבנק הפרטי של המטופל.
שיטה זאת יכולה לחסוך מאות ש”ח בחודש.
 
הסבר:
כדי להבין את הנושא כדאי להבין קודם את ההבדל בין תאגיד (לשכה פרטית) וחברת סיעוד, שני גורמים שונים. תאגיד הוא הגורם היחיד שיכול לתווך ולבצע השמה (רישום) ברשות האוכלוסין בין המטופל לעו”ז בסיעוד. 
 
כדי להעסיק עו”ז בסיעוד בצורה חוקית חייבים ליהיות בקשר עם תאגיד במשך כל תקופת העסקת עו”ז. להבדיל מחברת סיעוד שזאת אופציה בלבד, ואין חובה ליהיות איתה בקשר כלשהו לגבי העסקת עו”ז בסיעוד.
 
מי שזכאי לקבל קצבת סיעוד מביטוח לאומי יכול לממש את הזכאות בשתי צורות:
 
1. העסקה במקביל לחברת סיעוד – המטופל הוא מעסיק של העובד הזר במקביל לחברת סיעוד , כל צד אחראי לחלק היחסי שלו לפי רמת הסיעוד של המטופל, לשלם את השכר ותנאים סוציאליים לעובד.
 
בשיטה זאת חברת הסיעוד מקבלת את גמלת הסיעוד של המטופל מביטוח לאומי ומשלמת לעובד את חלקה בשכר (לפי שעות שבועיות).
הגמלה שחברת הסיעוד מקבלת מביטוח לאומי היא ע”פ רמת הזכאות של המטופל והשעות השבועיות שהמטופל זכאי להם. המטופל משלים לעובד את חלקו בשכר כפי שנקבע בחוזה, וכן עבודה בימי המנוחה וחגים.
 
2. מעסיק יחיד (גמלה ישירה/בכסף) –  בשיטה זאת המטופל הוא מעסיק יחיד והמטופל מקבל את מלוא קצבת הסיעוד מביטוח לאומי בכסף ישירות לחשבון הבנק שלו. התשלום נכנס לחשבון הבנק ב28 לחודש והמטופל אחראי לשלם את כל שכר העובד והתנאים סוציאליים של העובד.
 
המטופל זכאי לבחור באחת מ 2 שיטות העסקה , ויכול לעבור בין השיטות כרצונו ללא דיווח או הסכמת חברת הסיעוד, התאגיד או העובד.
כמובן מי שאינו זכאי לקצבת סיעוד מביטוח לאומי חייב ליהיות מעסיק יחיד.
 
 מדוע כדאי לבחור בגמלה ישירה/בכסף? 
 
1. החסכון הכספי למטופל בשיטה זאת יכול להגיע למאות ש”ח בחודש , תלוי ברמת הזכאות של המטופל. הדבר נובע מזה שחברת הסיעוד לא עובדת בחינם. מחשבון ופרטים בסוף הדף.
 
2. חישובי השכר פשוטים יותר כי אין צורך להמתין לתלושי שכר של חברת הסיעוד ולחשב את החלק של המטופל בשותפות.כמו כן חישובי השכר בסיום העסקה פשוטים יותר.
 
3. העובד אינו צריך לדווח כל חודש על שעות העבודה לחברת הסיעוד.
וגם כשהעובד בחופשה , הגמלה מועברת לחשבון הבנק של המטופל.
בהעסקה במקביל חייבים שהעובד יהיה חוקי בזמן החופשה כדי שקצבת הסיעוד תשולם ע”י ביטוח לאומי. (בעייתי להעסיק עו”ז לא חוקי אבל לפעמים אין ברירה)
 
4. זה גם לטובת העובד , את הפנסיה העובד מקבל בסיום העסקה אצל המטופל, בהעסקה במקביל לחברת סיעוד פדיון הפנסיה רק בסיום העסקה בארץ. וזה כרוך בתשלום מס.
 
5. חוקית העסקה במקביל לחברת סיעוד הרבה יותר מורכבת ממה שרובם חושבים וממה שחברת הסיעוד מסבירה ללקוחות. החוק בנושא קובע שהאחריות של חברת הסיעוד ושל המטופל אינה אחריות משותפת. כל אחד מהם אחראי לתשלום החלק היחסי שלו בהתאם לחלקו בעסקת העובד. פרטים באתר כל זכות.
 
אז מדוע הרבה מטופלים עדיין מעסיקים במקביל לחברת סיעוד ?
 
1. הרבה מטופלים לא יודעים על האפשרות של קבלת קצבת סיעוד ישירה לחשבון הבנק.
 
2. מטופלים מפחדים מליהיות מעסיק יחיד בגלל אי הכרת חוקי העסקה. בסופו של דבר החוקים די זהים.
 
3. הטעיות של חברת הסיעוד שחברת הסיעוד משלמים פנסיה , הבראה … , כמובן שזה לא נכון, בסופו של דבר חברת הסיעוד משלמת את השכר וכל התנאים סוציאלים מהקצבה של המטופל.
 
4. הרבה מטופלים סיעודיים מתחילים בקבלת טיפול סיעודי חלקי של עובדים ישראלים  דרך חברת סיעוד. כאשר יש צורך בטיפול של 24 שעות של עו”ז חברת הסיעוד וביטוח לאומי לא מעדכנים את המטופל שאין חובה להשתמש בשרותי חברת הסיעוד.
 
מצרפים בזאת מחשבון וטבלאות שניתן לראות בהם מה החסכון בהעסקה ללא חברת סיעוד.
 
שימו לב : המעבר לגמלה ישירה מאד פשוט , רק מילוי טופס של ביטוח לאומי.
כל ההוראות נמצאות באתר ביטוח לאומי, ובתוך הקובץ להורדה.
 

מצרף דוגמא לחסכון המבוסס על אחוזי העסקה של המטופל לפי שכר המינימום 5881. 
 

מצרף בנוסף מחשבון לחישוב החסכון שלכם ע”פ השכר והפנסיה שחברת הסיעוד משלמת בפועל לעובד שמופיע בתלוש . החישוב נעשה ע”פ הגמלה שמגיע למטופל פחות התשלום שמשלמת חברת הסיעוד למטופל (שכר + פנסיה)

 המחשבון מבוססים על חישוב של שירותי העסקה ישירה של עובד זר בסיעוד

Scroll to Top
Skip to content