כמה כדאי לחסוך בצד בהעסקה ישירה

כידוע הוצאות שכר עבור העסקת עו”ז בסיעוד מורכבים משכר חודשי שוטף, דמי הבראה בסוף שנה ,יציאה לחופשה , ימי מחלה שנוצלו, ותשלומים בסיום העסקה.

כדי למנוע הפתעות והוצאות גדולות הנ”ל שאינם שוטפות, מומלץ לפתוח בחשבון הבנק של המטופל פק”מ או חסכון נזיל שבו נחסוך כסף מידי חודש בנוסף לשכר החודשי השוטף שמשולם לעובד. בשעת הצורך נמשוך ממנו את הכסף. יתכן והסכום לא יספיק או שיהיה עודף , תלוי בסכום החיסכון.

  1. פנסיה: הסכום הגדול ביותר זה פנסיה בסיום העסקה – פרטים בקישור, לכן מומלץ לחסוך בצד כל חודש סכום כסף כדי שבסיום העסקה נהיה מוכנים להוצאה הזאת.

2. חופשה: הוצאה נוספת היא חופשה, העובד יכול לצאת לחופשה שנתית והוא זכאי לימי חופשה שצבר בתשלום, בנוסף באותה תקופה המטופל יהיה זקוק לעובד מחליף.  עלות העובד המחליף יותר גבוהה מהתשלום עבור העובד הקבוע.

במקרה והעובד לא ניצל את ימי החופש שצבר, בסיום העסקה העובד זכאי לפידיון בכסף של ימי החופש שצבר. פרטים נוספים לגבי חופשה בקישור.

כדי ליהיות מוכן לתקופת החופש גם כאן ניתן לחסוך בצד כל חודש סכום כסף.

שימו לב שתשלום עבור ימי חופש נעשה רק ביציאה בפועל לחופש או בסיום העסקה.

3.  דמי הבראה:  סכום נוסף היחיד שמשולם בסוף שנה הם דמי הבראה שתלוי בותק. פרטים בקישור.

4. חופשת מחלה: יש גם ימי מחלה של העובד – הניצול שלו לא צפוי תלוי במצב הרפואי של העובד, עובדת יכולה גם ליהיות בהריון. יתכן שיהיה צורך לקחת עובד מחליף בתקופה שהעובד לא כשיר לעבודה. גם לתקופה הזאת ניתן לחסוך.

אז מה הסכומים המומלצים לחסכון מידי חודש עבור העסקה ישירה?

פנסיה – 14.833 אחוז ( גמל %6.5 + פיצויים %8.333) מהשכר 24/6 (כולל דמי כיס ומקדמות אם יש) השכר המינימלי לחישוב זה שכר המינימום.

חופש  – שכר  24/6 (כולל דמי כיס ומקדמות אם יש) חילוק 25 (שכר יום עבודה) כפול 1.17 (14 ימי חופש שנתיים) , השכר המינימלי זה שכר המינימום. (1.17  זה עבור ותק אצל המטופל של 1-5 שנים) ניתן לחסוך עוד סכום עבור העובד המחליף. (עבור ותק מעל 5 שנים – ראה בקישור)

דמי הבראה – סכום קבוע משולם בסיום שנת עבודה אצל המטופל. הסכום  המשתנה מפעם לפעם כיום 418 ש”ח ליום תלוי בותק – יש לחלק את הסכום השנתי ב 12 – ראה טבלה , שנה ראשונה זה יוצא כ 174 ש”ח לחודש. (2090 חילוק 12)

כמובן שסכום החסכון הרצוי הוא מאד אישי ותלוי מאד בהכנסות ,בחסכונות ובמצבו הכלכלי של המטופל והמשפחה. מצ”ב מחשבון גמיש לחישוב הסכום הרצוי.

 

Scroll to Top
Skip to content